dinsdag 14 februari 2023

Kikker

Architect Piet Timans vindt dat er behoefte is aan geschikte verblijfsvoorzieningen in natuurgebieden. “Een gebouwtje dat eenvoudig, goedkoop en makkelijk te demonteren is. Dat bovendien geen blijvende schade aan de ondergrond veroorzaakt. En het aanzicht van het landschap niet verstoord.”

De architect aarzelt niet en ontwerpt z’n eerste kikker. Het concept is in de basic-uitvoering bedoeld voor beheer en ateliers. Snel volgt een "Outdoor" versie voor natuurrecreatie en inmiddels is ook een compleet Tiny House (type "Mansion") gelanceerd. Een kleine woning, bedoeld voor permanent gebruik, ook voor 2 personen.

Piet Timans noemt gemakkelijk een paar sterke punten van zijn concept: “Behalve de duurzaamheid, vind ik het vriendelijke uiterlijk een plus, maar ook de flexibiliteit door de modulaire bouwwijze en het minimale onderhoud. Het functionele en gebruiksvriendelijke interieur is natuurlijk ook een sterke kant. Door het gebruik van daglicht en buitendeuren is er een mooie wisselwerking met de zon en de tuin. De (slaap)entresol geeft zelfs uitzicht op de horizon met behoud van privacy. 

De modulaire constructie is opgebouwd uit, in serie gefabriceerde, 3D elementen die op de bouwplaats worden samengevoegd. Op deze manier kan de gebruiker naar wens kiezen voor de aangeboden sanitaire voorzieningen-varianten en het formaat. Voor de complete constructie, inclusief dakpannen, is gekozen voor gecertificeerd duurzaam hout, dat niet geschilderd hoeft te worden. “En isoleren doen we met hennep of schapenwol in de sandwichconstructie.”

Word je blij van dit soort gave huisjes? Bestel dan een van m'n boekjes:


illustraties Marcel van Mierlo



Lees hier het hele artikel: