vrijdag 8 juli 2022

LOVE2 House



Architect Takeshi Hosaka voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke Japanse traditie van klein bouwen. Op een perceel van nog geen 30 m2 bouwde hij in Tokio een prachtige vrijstaande betonnen woning met net 19 m2 vloeroppervlak. Het hoge conische dak zorgt voor een bijzondere binnen ruimte.

Takeshi Hosaka is naast architect ook leraar aan de Waseda University Art School. Na 10 jaar in zijn eerste Love House te hebben gewoond, bedenkt hij LOVE2 House. De Japanse ontwerper wil een ruimte creëren, die niet alleen een basis biedt voor het dagelijks leven, maar ook aansluit bij zijn persoonlijke levensstijl.



LOVE2 House biedt onderdak aan de architect en zijn partner en beschikt over een slimme plattegrond, hoge plafonds en een gebruiksvriendelijk interieur. Hosaka heeft er alles aan gedaan om de ruimte voor je gevoel zo groot mogelijk te maken. Zo zorgen de hoge plafonds voor een bijzonder ruimtegevoel en kijk je vanuit de tweepersoons slaapkamer uit op een binnenplaats met een bad in de open lucht.

Om ruimte te besparen zijn veel functies ingebouwd in de constructie, inclusief de betonnen keuken, doucheruimte, bad in de open lucht, eetbanken, boekenkasten, rekken en opslag door het hele huis. LOVE2 is ontworpen rond een middenstrook, die privacy biedt in de kamers die het nodig hebben, maar ook verborgen hoekjes creëert voor opslag.


Word je blij van dit soort gave huisjes? Bestel dan één van m'n boekjes


illustraties Marcel van Mierlo



Lees het hele artikel hier: